Recept
« Terug naar recepten
Winter wonderlandtaart
PT20M
Winter wonderlandtaart
Een heerlijk winter wonderlandtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Winter wonderlandtaart te bereiden
Smelt de boter op een laag vuur. Verkruimel de biscuits en vermeng met de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk stevig aan. Los de suiker op in 1, 25 decilietr water en kook tot een siroop van 121 graden. Klop de eiwitten met een handmixer bijna stijf. Voeg de poedersuiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg de suikersiroop al kloppend toe en blijf kloppen tot het schuim is afgekoeld en stevig is. Verdeel het ijs in bollen over de kruimelbodem en stapel tot een toren. Verdeel het schuim ( met behulp van een spuitzak) over het ijs en garneer met de blauwe bessen. Serveer direkt. Inplaats van het italiaanse eiwitschuim kun je natuurlook ook geslagen slagroom gebruiken om deze taart mee te garneren.
kok van cinees rompert zegt:
mijn zoon(13)liano vind het ook overheerlijk en leuk om te maken....:)