KookJij

Winter wonderlandtaart

Een heerlijk winter wonderlandtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Life & Cooking
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Winter wonderlandtaart te bereiden

Smelt de boter op een laag vuur. Verkruimel de biscuits en vermeng met de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk stevig aan. Los de suiker op in 1, 25 decilietr water en kook tot een siroop van 121 graden. Klop de eiwitten met een handmixer bijna stijf. Voeg de poedersuiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg de suikersiroop al kloppend toe en blijf kloppen tot het schuim is afgekoeld en stevig is. Verdeel het ijs in bollen over de kruimelbodem en stapel tot een toren. Verdeel het schuim ( met behulp van een spuitzak) over het ijs en garneer met de blauwe bessen. Serveer direkt. Inplaats van het italiaanse eiwitschuim kun je natuurlook ook geslagen slagroom gebruiken om deze taart mee te garneren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kok van cinees rompert

kok van cinees rompert zegt:
ik vind het een overheerlijk recept en mijn mensen (die komen eten) vinden het ook.!
mijn zoon(13)liano vind het ook overheerlijk en leuk om te maken....:)