Recept
« Terug naar recepten
Winterminestrone
PT40M
Winterminestrone
Een heerlijk winterminestrone recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Winterminestrone te bereiden
1. Blancheer de koolreepjes 2 minuten in gezouten water. Laat schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet. Laat ook de bonen uitlekken.
2. Breng de groentebouillon aan de kook met het kruidentuiltje. Voeg raapjes en wortelen toe. Laat 5 minuten zacht koken. Doe de koolreepjes en boogjes groene en witte selder erbij. Laat nog 10 minuten koken. Voeg de uitgelekte bonen toe. Laat enkele minuten goed doorwarmen.
4. Neem het kruidentuiltje weg. Kruid de soep naar smaak bij met peper en zout. Serveer de minestrone goed heet, met de gemalen kaas in een kommetje apart.
2. Breng de groentebouillon aan de kook met het kruidentuiltje. Voeg raapjes en wortelen toe. Laat 5 minuten zacht koken. Doe de koolreepjes en boogjes groene en witte selder erbij. Laat nog 10 minuten koken. Voeg de uitgelekte bonen toe. Laat enkele minuten goed doorwarmen.
4. Neem het kruidentuiltje weg. Kruid de soep naar smaak bij met peper en zout. Serveer de minestrone goed heet, met de gemalen kaas in een kommetje apart.