Recept
« Terug naar recepten
Winterse salade met bietjes en walnoten
PT30M
Winterse salade met bietjes en walnoten
Een heerlijk winterse salade met bietjes en walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Winterse salade met bietjes en walnoten te bereiden
Pel de rode bietjes en snij deze in kleine blokjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Bak de spekplakjes knapperig. Als het nodig is was dan de veldsla. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij deze ook in blokjes. Maak een dressing van de azijn, peper, zout, suiker, olie en mosterd.
Verdeel de veldsla over een platte schaal. Verdeel de bietjes erover maar laat de buitenrand vrij. Verdeel hierover de appelstukjes, walnoten en gebakken spek. Giet de dressing over de salade. Laat even intrekken.
Verdeel de veldsla over een platte schaal. Verdeel de bietjes erover maar laat de buitenrand vrij. Verdeel hierover de appelstukjes, walnoten en gebakken spek. Giet de dressing over de salade. Laat even intrekken.