Recept
« Terug naar recepten
Wit en Oranje
PT50M
Wit en Oranje
Een heerlijk wit en oranje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wit en Oranje te bereiden
Schil een sinaasappel met een mes. Snijd met datzelfde mes de parten tussen de tussenschotjes uit de sinaasappel. Houd de parten bij. Pers de andere sinaasappelen.
Giet het sinaasappelsap in een potje samen met de visbouillon, de fijngesnipperde ui en de suiker. Kruid met peper.
Breng aan de kook en laat 5 minuten koken zonder deksel.
Rol de tongscharfilets op met de blinkende vlieskant naar binnen. Prik elk rolletje vast met een prikker. Leg de rolletjes in de bouillonbereiding. Zet het vuur onder de pot lager, zodat de inhoud niet meer kookt. Zet het deksel op de pot. Laat de visfilets zacht garen gedurende 5 tot 7 minuten.
Schep de vis uit de bouillon. Houd de rolletjes even warm in een lauwe oven (max. 90°C).
Laat de saus inkoken tot de helft. Voeg van het vuur de yoghurt toe. Roer en zout naar smaak.
Verdeel de tongscharfilets over de borden. Overgiet met saus en versier elk bord met wat partjes sinaasappel.
Tip :
Alle platvissen komen in aanmerking voor deze heerlijke, fruitige visbereiding: Noordzeetong, griet, pladijs...
Giet het sinaasappelsap in een potje samen met de visbouillon, de fijngesnipperde ui en de suiker. Kruid met peper.
Breng aan de kook en laat 5 minuten koken zonder deksel.
Rol de tongscharfilets op met de blinkende vlieskant naar binnen. Prik elk rolletje vast met een prikker. Leg de rolletjes in de bouillonbereiding. Zet het vuur onder de pot lager, zodat de inhoud niet meer kookt. Zet het deksel op de pot. Laat de visfilets zacht garen gedurende 5 tot 7 minuten.
Schep de vis uit de bouillon. Houd de rolletjes even warm in een lauwe oven (max. 90°C).
Laat de saus inkoken tot de helft. Voeg van het vuur de yoghurt toe. Roer en zout naar smaak.
Verdeel de tongscharfilets over de borden. Overgiet met saus en versier elk bord met wat partjes sinaasappel.
Tip :
Alle platvissen komen in aanmerking voor deze heerlijke, fruitige visbereiding: Noordzeetong, griet, pladijs...