Recept
« Terug naar recepten
Wit en zwart paaslammetje
PT60M
Wit en zwart paaslammetje
Een heerlijk wit en zwart paaslammetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wit en zwart paaslammetje te bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bereidingswijze
Roer voor het deeg de boter smeuïg en voeg de suiker en Vanillesuiker geleidelijk toe. Voeg het citroenaroma en een beetje zout toe en roer de eieren er één voor één door. Roer tot slot onder voortdurend roeren lepelsgewijs het gezeefde meel toe. Vet de bakvorm in met boter en strooi er paneermeel overheen. Doe het deeg in de bakvorm en zet de vorm op het rooster in de voorverwarmde oven gedurende 35 tot 45 minuten.
Haal het gebakken lammetje uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. Zeef voor de garnering van het witte lammetje de poedersuiker er roer dit door het warme water tot een dikvloeibare massa. Bestrijk het koude lammetje met het glazuur en strooi er kokosrasp over. Doe een dun lintje met een belletje om de hals van het lammetje.
Bestrijk het zwarte lammetje met chocoladeglazuur en strooi er chocolade hagelslag over. Doe ook bij dit lammetje een lintje met een belletje om de hals van het lammetje.
Bereidingswijze
Roer voor het deeg de boter smeuïg en voeg de suiker en Vanillesuiker geleidelijk toe. Voeg het citroenaroma en een beetje zout toe en roer de eieren er één voor één door. Roer tot slot onder voortdurend roeren lepelsgewijs het gezeefde meel toe. Vet de bakvorm in met boter en strooi er paneermeel overheen. Doe het deeg in de bakvorm en zet de vorm op het rooster in de voorverwarmde oven gedurende 35 tot 45 minuten.
Haal het gebakken lammetje uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. Zeef voor de garnering van het witte lammetje de poedersuiker er roer dit door het warme water tot een dikvloeibare massa. Bestrijk het koude lammetje met het glazuur en strooi er kokosrasp over. Doe een dun lintje met een belletje om de hals van het lammetje.
Bestrijk het zwarte lammetje met chocoladeglazuur en strooi er chocolade hagelslag over. Doe ook bij dit lammetje een lintje met een belletje om de hals van het lammetje.
anoniem zegt:
waar kan je die halen?