Recept
« Terug naar recepten
Witlof met gerookte zalm en roerei
PT15M
Witlof met gerookte zalm en roerei
Een heerlijk witlof met gerookte zalm en roerei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de koffiekamer
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlof met gerookte zalm en roerei te bereiden
De zalm in reepjes snijden. De witlofblaadjes wassen en uit laten lekken. De eieren loskloppen.
De boter in een koekenpan met dikke bodem laten smelten en de eieren hierin gieten. De pan op een klein vuur zetten en blijven roeren tot de eieren beginnen te stollen (ze moeten wel smeuïg blijven).
De pan van het vuur nemen, de eieren met de room gladroeren en op smaak brengen met peper en zout. De witlofblaadjes met het roerei vullen en garneren met een reepje zalm en dille.
Leg op ieder bord vijf gevulde witlofblaadjes en garneer het geheel met gehalveerde kwarteleitjes, waarop wat zalmeitjes zijn gelegd.
De boter in een koekenpan met dikke bodem laten smelten en de eieren hierin gieten. De pan op een klein vuur zetten en blijven roeren tot de eieren beginnen te stollen (ze moeten wel smeuïg blijven).
De pan van het vuur nemen, de eieren met de room gladroeren en op smaak brengen met peper en zout. De witlofblaadjes met het roerei vullen en garneren met een reepje zalm en dille.
Leg op ieder bord vijf gevulde witlofblaadjes en garneer het geheel met gehalveerde kwarteleitjes, waarop wat zalmeitjes zijn gelegd.