Recept
« Terug naar recepten
Witlof met Serranoham en brie
PT20M
Witlof met Serranoham en brie
Lekker hoeft niet altijd moeilijk te zijn, als je maar de juist ingrediënten
gebruikt. Deze versie van witlof met ham en kaas is daar een duidelijk
voorbeeld van.
Het is zelfs zo lekker dat je dit prima met een dineetje of met kerst op tafel
kunt zetten en het is zo simpel te maken dat echt iedereen het kan maken.
Je hoeft hier echt geen keukenprinses voor te zijn.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlof met Serranoham en brie te bereiden
- Snij de witlofstronkjes doormidden en snij de binnenste kern eruit.
- Kook ze ongeveer 10 minuten en laat ze daarna in een vergiet goed uitlekken.
- Spreid 2 plakjes Serranoham uit en leg er ½ stronkje witlof uit. Bestrooi met peper en zout, rol het op en leg het in een ovenschool, doe ook zo met de andere stronkjes.
- Snij de brie in mooie repen en leg ze midden op de witlof in de ovenschaal.
- Zet de schaal nog ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Let op dat de oven niet te hoog staat en dat de schaal er niet te lang in staat anders loopt de brie helemaal uit.