Er komt nogal wat vocht en vet van de oude kaas vrij, haal dit uit de ovenschotel, want daarvan kun je de dag nog een lekker soepje van klaarmaken. Doe er zeker nog 2 stronkjes witlof erin met wat geraspte kaas.
TIP : Rol de witlof in plakjes ham of uitgebakken plakjes spek voordat ze ovenschaal in gaan.
Recept
« Terug naar recepten
Witlof ovenschotel met tijm en pijnboompitjes
PT30M
Witlof ovenschotel met tijm en pijnboompitjes
Een heerlijk witlof ovenschotel met tijm en pijnboompitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tijdschrift
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlof ovenschotel met tijm en pijnboompitjes te bereiden
Kook ca. 8 stronkjes witlof op in een diepe pan in een laagje koud water met wat zout en
ca. 2 eetlepels citroensap in ca. 10 minuten bijna gaar. Laat de WITLOF GOED UITLEKKEN !
Vet een ovenschaal licht in met wat olijfolie en leg de witlof erin.
Roer 1 bekertje créme fraîche los met wat peper, zout, 50 gram pijnboompijtjes en 1 eetlepel tijm.
Verdeel de witlof en strooi er 100 gram geraspte oude kaas erover.
Laad de witlofschotel in de oven in 20 - 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden Celsius goudbruin worden.
ca. 2 eetlepels citroensap in ca. 10 minuten bijna gaar. Laat de WITLOF GOED UITLEKKEN !
Vet een ovenschaal licht in met wat olijfolie en leg de witlof erin.
Roer 1 bekertje créme fraîche los met wat peper, zout, 50 gram pijnboompijtjes en 1 eetlepel tijm.
Verdeel de witlof en strooi er 100 gram geraspte oude kaas erover.
Laad de witlofschotel in de oven in 20 - 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden Celsius goudbruin worden.