Recept
« Terug naar recepten
Witlofbroodjes
PT30M
Witlofbroodjes
Een heerlijk witlofbroodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofbroodjes te bereiden
-De witlof in 10 minuten gaar roerbakken in een beetje boter of olie.
-De hamblokjes toevoegen en het bouillonblokje erboven verkruimelen, goed doorroeren en even laten meebakken.
-Uit laten lekken in een zeef.
-Van de afbakbroodjes de bovenkant afsnijden en voorzichtig uithollen.
-Het witlof/ham mengsel in een kommetje doen en het geklopte ei, peper, nootmuskaat en de geraspte kaas erdoor mengen.
-De broodjes vullen met het mengsel en goed aandrukken.
-Over ieder broodje een plak mozzarella verdelen en afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C (op een rooster) totdat de broodjes bruin zijn en de kaas goudbruin is.
-De hamblokjes toevoegen en het bouillonblokje erboven verkruimelen, goed doorroeren en even laten meebakken.
-Uit laten lekken in een zeef.
-Van de afbakbroodjes de bovenkant afsnijden en voorzichtig uithollen.
-Het witlof/ham mengsel in een kommetje doen en het geklopte ei, peper, nootmuskaat en de geraspte kaas erdoor mengen.
-De broodjes vullen met het mengsel en goed aandrukken.
-Over ieder broodje een plak mozzarella verdelen en afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C (op een rooster) totdat de broodjes bruin zijn en de kaas goudbruin is.
Peter zegt: