KookJij

Witloflasagne

Een heerlijk witloflasagne recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloflasagne te bereiden

Verwarm de oven voor op 200C.Doe de melk in een steelpannetje en voeg de uien,kruidnagel,laurier en de peperkorrels toe.Verwarm dit ca.10 min.op laag vuur.Schenk de melk daarna door een zeef.Smelt de boter in een andere pan en roer er de bloem er met een garde doorheen.Voeg de warme melk lepel voor lepel toe en roer voortdurend op matig vuur tot alle melk erdoorheen is en de bechamel mooi glad is.Breng de bechamel aan de kook en breng het op smaak met peper en zout.Vet een ovenschaal licht in.Leg de gehalveerde witlof erin en verdeel de koude stukjes boter er overheen.Bestrooi met peper,zout en suiker.Dek de schaal af met aluminiumfolie of bakpapier en bak de witlof ca. 20 min.Verhit ondertussen een grill-of koekepan en gril de plakjes aubergine 3 min.aan iedere kant.Haal de witlof uit de oven,laat het een beetje afkoelenn en steek tussen de witlof een plak aubergine en schenk de bechamelsaus eroverheen en bestrooi met de geraspte geitenkaas.Als de kaas lichtbruin is geworden is hij klaar.
Serveer het warm en direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Dit lijkt me erg lekker, en is weer eens wat anders dan de eeuwige witlof met ham & kaas! Als witlofliefhebber ga ik dit zeker eens proberen, dank je!
marja verheul

marja verheul zegt:
Ben net naar Venetie geweest en daar gaan lasagnevellen tussen de witlofbechamel met spekjes in.