Recept
« Terug naar recepten
Witloflasagne
PT60M
Witloflasagne
Een heerlijk witloflasagne recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloflasagne te bereiden
Verwarm de oven voor op 200C.Doe de melk in een steelpannetje en voeg de uien,kruidnagel,laurier en de peperkorrels toe.Verwarm dit ca.10 min.op laag vuur.Schenk de melk daarna door een zeef.Smelt de boter in een andere pan en roer er de bloem er met een garde doorheen.Voeg de warme melk lepel voor lepel toe en roer voortdurend op matig vuur tot alle melk erdoorheen is en de bechamel mooi glad is.Breng de bechamel aan de kook en breng het op smaak met peper en zout.Vet een ovenschaal licht in.Leg de gehalveerde witlof erin en verdeel de koude stukjes boter er overheen.Bestrooi met peper,zout en suiker.Dek de schaal af met aluminiumfolie of bakpapier en bak de witlof ca. 20 min.Verhit ondertussen een grill-of koekepan en gril de plakjes aubergine 3 min.aan iedere kant.Haal de witlof uit de oven,laat het een beetje afkoelenn en steek tussen de witlof een plak aubergine en schenk de bechamelsaus eroverheen en bestrooi met de geraspte geitenkaas.Als de kaas lichtbruin is geworden is hij klaar.
Serveer het warm en direct.
Serveer het warm en direct.
liske zegt: