KookJij

Witlofrolletjes met mager spek en kaas

Een heerlijk witlofrolletjes met mager spek en kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eric Swaghoven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofrolletjes met mager spek en kaas te bereiden

Witlof heeft van nature een bittere smaak die je kunt verzachten met een simpel trucje: breng een pan water aan de kook met daarin 1 el suiker.
Snij de witte uiteinden uit de stronken witlof en kook de gronte in het gezoete water in ongeveer 8 minuten gaar ( dikkere stronken zeker 10 minuten )
Daarna goed afgieten, witlof laten afkoelen tot lauwwarm en opnieuw afgieten.
Niet de oven maar het koken bepaalt hoe gaar je de witlof maakt.
De oven voorverwarmen tot 160 graden C.
Rol elke stronk witlof in een
(of twee) reepjes spek en leg de in een ovenschaal.
Bedek de ovenschaal met plakken kaas en plaats daarna de schaal circa 15 minuten in de oven.
Zodra de kaas lichtbruin kleurt, haal je de schaal uit de oven.
Versier het gerecht met bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
lidy,
Zal het zeker proberen, nadeel vindt ik schouder of achterham is niet zo smeuig.
Spinazie is een goed idee
Prettige jaarwisseling:);)
m.v.g. Bert Allers
lidy

lidy zegt:
lekker. In plaats van spek kan je ook schouderham of achterham gebruiken. Probeer dit ook een met spinazie. Uitje fruiten dan de spinazie erbij. Uit laten lekken en dan in de ham of spek rollen.In een ovenschaal leggen. Kaas erover met een eetlepel paneermeel. Hoeft dan nog maar 15 a 20 min in de oven