Recept
« Terug naar recepten
Witlofrolletjes met mager spek en kaas
PT40M
Witlofrolletjes met mager spek en kaas
Een heerlijk witlofrolletjes met mager spek en kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eric Swaghoven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofrolletjes met mager spek en kaas te bereiden
Witlof heeft van nature een bittere smaak die je kunt verzachten met een simpel trucje: breng een pan water aan de kook met daarin 1 el suiker.
Snij de witte uiteinden uit de stronken witlof en kook de gronte in het gezoete water in ongeveer 8 minuten gaar ( dikkere stronken zeker 10 minuten )
Daarna goed afgieten, witlof laten afkoelen tot lauwwarm en opnieuw afgieten.
Niet de oven maar het koken bepaalt hoe gaar je de witlof maakt.
De oven voorverwarmen tot 160 graden C.
Rol elke stronk witlof in een
(of twee) reepjes spek en leg de in een ovenschaal.
Bedek de ovenschaal met plakken kaas en plaats daarna de schaal circa 15 minuten in de oven.
Zodra de kaas lichtbruin kleurt, haal je de schaal uit de oven.
Versier het gerecht met bieslook.
Snij de witte uiteinden uit de stronken witlof en kook de gronte in het gezoete water in ongeveer 8 minuten gaar ( dikkere stronken zeker 10 minuten )
Daarna goed afgieten, witlof laten afkoelen tot lauwwarm en opnieuw afgieten.
Niet de oven maar het koken bepaalt hoe gaar je de witlof maakt.
De oven voorverwarmen tot 160 graden C.
Rol elke stronk witlof in een
(of twee) reepjes spek en leg de in een ovenschaal.
Bedek de ovenschaal met plakken kaas en plaats daarna de schaal circa 15 minuten in de oven.
Zodra de kaas lichtbruin kleurt, haal je de schaal uit de oven.
Versier het gerecht met bieslook.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lidy zegt:
bertal zegt:
Zal het zeker proberen, nadeel vindt ik schouder of achterham is niet zo smeuig.
Spinazie is een goed idee
Prettige jaarwisseling:);)
m.v.g. Bert Allers