Recept
« Terug naar recepten
Witlofsalade met ananas en walnoten
PT10M
Witlofsalade met ananas en walnoten
Een heerlijk witlofsalade met ananas en walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Van mijn schoondochter Angelique
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofsalade met ananas en walnoten te bereiden
Witlof schoonmaken, lelijke blaadjes en uiteinde verwijderen. Als je dat wilt, kun je het bittere gedeelte onderaan met een appelboor verwijderen. De struikjes witlof in reepjes snijden.
Rozijnen wassen en uit laten lekken.
De ananasschijven in stukken snijden en de walnoten grof hakken.
Meng alles door elkaar in een slaschaal.
Maak dan de dressing: yoghurt + citroensap + suiker + mayonaise + kerriepoeder + zout en peper mengen en over de salade gieten en mengen.
(Wil je kaas erin dan de stukjes door de witlof mengen).
Rozijnen wassen en uit laten lekken.
De ananasschijven in stukken snijden en de walnoten grof hakken.
Meng alles door elkaar in een slaschaal.
Maak dan de dressing: yoghurt + citroensap + suiker + mayonaise + kerriepoeder + zout en peper mengen en over de salade gieten en mengen.
(Wil je kaas erin dan de stukjes door de witlof mengen).