4 jaar geleden heb ik deze salade gemaakt
ik had te weinig gemaakt ..:)
Recept
« Terug naar recepten
Witlofsalade met appel en gerookte ham
PT20M
Witlofsalade met appel en gerookte ham
Een heerlijk witlofsalade met appel en gerookte ham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
425Jas kCal energie
8 Gram vet
24 Gram koolhydraten
8 Gram vet
24 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tip
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofsalade met appel en gerookte ham te bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C.
Leg de walnoten op de bakplaat en rooster ze in ± 8 min. in de oven knapperig.
Neem de walnoten uit de oven en bestrooi ze met wat zout. Schil evt. de appels en snijd deze in smalle partjes. Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap het merg eruit.Verwarm de azijn met de suiker, het vanillemerg en de room en leg de appelpartjes erin.
Verwarm de appelpartjes ± 8 min.op het laagste vuur tot ze gaar zijn, ze mogen niet koken.
Laat ze in room afkoelen. Snijd de witlofstruikjes over de lengte in kwarten, snijd de harde bittere kernen schuin weg en haal de los.Verhit een wok of koekenpan voor en schenk de olie erin.
Roerbak de witlof 1-2 min. totdat het net iets slinkt.
Neem de witlof direct uit de pan, bestrooi met zout en peper en laat afkoelen. Knip de tuinkers boven de witlof af en meng het luchtig.
Leg het witlofmengsel in het midden op een schaal.
Neem de appelpartjes uit de room en leg ze rondom de witlof. Leg de ham erop en bestrooi met de walnoten. Schenk de room er als dressing overheen.
Leg de walnoten op de bakplaat en rooster ze in ± 8 min. in de oven knapperig.
Neem de walnoten uit de oven en bestrooi ze met wat zout. Schil evt. de appels en snijd deze in smalle partjes. Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap het merg eruit.Verwarm de azijn met de suiker, het vanillemerg en de room en leg de appelpartjes erin.
Verwarm de appelpartjes ± 8 min.op het laagste vuur tot ze gaar zijn, ze mogen niet koken.
Laat ze in room afkoelen. Snijd de witlofstruikjes over de lengte in kwarten, snijd de harde bittere kernen schuin weg en haal de los.Verhit een wok of koekenpan voor en schenk de olie erin.
Roerbak de witlof 1-2 min. totdat het net iets slinkt.
Neem de witlof direct uit de pan, bestrooi met zout en peper en laat afkoelen. Knip de tuinkers boven de witlof af en meng het luchtig.
Leg het witlofmengsel in het midden op een schaal.
Neem de appelpartjes uit de room en leg ze rondom de witlof. Leg de ham erop en bestrooi met de walnoten. Schenk de room er als dressing overheen.