Recept
« Terug naar recepten
Witlofsalade met mandarijnmayonaise
PT15M
Witlofsalade met mandarijnmayonaise
Een heerlijk witlofsalade met mandarijnmayonaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Yunomi recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofsalade met mandarijnmayonaise te bereiden
1. Pel 4 mandarijntjes en halveer ze overlangs. Halveer 1 mandarijntje en pers hem uit.
2. Roer een dressing van mayonaise, mandarijnsap en citroensap en breng het op smaak met zout en peper.
3. Maak de witlof schoon, verwijder de harde kernen en snijd het fijn.
4. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes en haal de ananasstukjes uit het blikje. Meng in een kom de witlof met appel, ananas, zilveruitjes en de mandarijnmayonaise.
5. Snijd de lenteuien fijn. Verdeel de veldsla over een schaal en schep de witlofsalade erop.
6. Bestrooi het met noten en lenteui. Leg de halve mandarijntjes eromheen.
2. Roer een dressing van mayonaise, mandarijnsap en citroensap en breng het op smaak met zout en peper.
3. Maak de witlof schoon, verwijder de harde kernen en snijd het fijn.
4. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes en haal de ananasstukjes uit het blikje. Meng in een kom de witlof met appel, ananas, zilveruitjes en de mandarijnmayonaise.
5. Snijd de lenteuien fijn. Verdeel de veldsla over een schaal en schep de witlofsalade erop.
6. Bestrooi het met noten en lenteui. Leg de halve mandarijntjes eromheen.
Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)
Dit is een heerlijke frisse zomersalade die je zo kunt eten, maar ook heerlijk als bijgerecht bij het diner.
liske zegt: