KookJij

Witlofschotel met brie en notenkorst

Perfect voor een regenachtige zomerdag is deze witlofschotel met brie en notenkorst. Je moet er een uur voor uittrekken, maar dan staat er ook echt wat bijzonders op tafel. Je bereidt de schotel in 30 minuten en dan mag ie nog 30 minuten de oven in.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofschotel met brie en notenkorst te bereiden

  1.  Breng de aardappels met weinig water (ze moeten half onder staan) en een theelepel zout aan de kook met een deksel op de pan.
  2. Kook ze in 20 minuten gaar.
  3. Breng de melk met de boter in een pan aan de kook.
  4. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan.
  5. Laat ze een minuutje uitstomen op laag vuur en pureer ze met een stamper, in een bolzeef of met een passe-vite.
  6. Roer de hete melk met boter erdoor en breng de puree met zout, peper en nootmuskaat op smaak.
  7. Verwijder de buitenste blaadjes van de witlof en snijd de stronkjes over de lengte doormidden.
  8. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook. Doe de witlof erbij en kook deze in 3 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Vet een Ovenschaal in met wat boter. Leg de gehalveerde witlofstronkjes op de bodem van de schaal.
  9. Verdeel hierover de puree.
  10. Snijd de brie in plakken en verdeel die over de puree.
  11. Hak de noten grof en strooi die er met wat rozemarijn overheen. 
  12. Bak de schotel 30 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Dat een vegetarisch gerecht zoals dit rg lekker is en waarbij je vlees of vis niet mist, bewijst dit gerecht. Ik heb alle ingrediënten gehalveerd en er 2 éénpersoos ovenschoteltjes van gemaakt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst