KookJij

Witlofsalade

Een heerlijk witlofsalade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofsalade te bereiden

Snij de witlof in kleine stukjes, flink zout en peper erdoor.
5 Teentjes knoflook klein snijden, erdoor doen, dan mayonaise naar smaak erbij doen.

Mijn kookverhaal (ineke raijmakers)

Deze heb ik in België bij een barbeque gegeten, heerlijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Lekker, bittertje van de witlof en zoetje van de dressing. Ik zou er nog wat zuurs aan toevoegen, bijv. zilveruitjes of gesneden augurkje.;)
Ess1

Ess1 zegt:
Lijkt me wel lekker.. gaat het een keer proberen .. alleen ik heb ?? bij de kerriepoeder. Maar gaat het gewoon proberen;)
ess1

ess1 zegt:
Bakbacon is een dun gerookt spekvlees.. ik zelf gebruik ong. 150 gram ( maar mag ook minder of meer!!)
Liske

Liske zegt:
Heerlijk, het bittere van de witlof past goed bij het zoete van het fruit en het zoute van de kaas. Ik zou er zelf een vinaigrette bij doen i.p.v. de cocktailsaus, om de smaken beter te laten uitkomen.
lieke

lieke zegt:
ik hou ook nietvan schimmelkaas maar lekkere oude kaas is ook prima lijkt me ga zeker maken is weer anders als ik gewend ben
mietsmulder

mietsmulder zegt:
Kun je hier ook edammer kaas oud aan toevoegen:)
Ik hou niet van blauwe kaas.
wim baas

wim baas zegt:
Snij het hard uit de witlofstronken, dit is bitter en onsmakelijk.
Aussie Jenny

Aussie Jenny zegt:
Zo ver weg wonend en witlof erg duur, zo rond de 17 dollar per kilo, wil ik graag weten wat jullie onder bakbacon verstaan? Is dat dik gesneden met een speklaagje eraan? En wat is de hoeveelheid in grammen?Wil het graag proberen, met meer dan 60 dagen aan een stuk rond de 40 graden zijn salades a must,bij voorbaat dank.
ess1

ess1 zegt:
Ja de bakbacon rauw erdoor doen! Ik maak de salade net voor dat ik ga eten, door de suiker verkleurt het niet zo snel!!
ess1

ess1 zegt:
Ja de bakbacon rauw erdoor doen! Ik maak de salde net voor dat ik ga eten, en ik strooi de suiker eroverheen(zonder om te roeren) zo worden de witlof en de bananen niet bruin!!
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Het bittere uit de witlof vind ik juist lekker, ik snij er dus niet teveel uit. een beetje limoen- of citroensap kan nooit kwaad, (ook witlof verkleurt nl.) en de bacon... wat je het lekkerste vindt toch? Use your imagination!
Martha

Martha zegt:
Dit recept lijkt me heel lekker ...maar worden de bananen niet bruin ?
Groetjes martha.