Recept
« Terug naar recepten
Witlofschotel met ketjapsaus en kaas
PT60M
Witlofschotel met ketjapsaus en kaas
Een heerlijk witlofschotel met ketjapsaus en kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Witlofschotel met ketjapsaus en kaas te bereiden
Kook de witlof gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.
In de overschaal meng je de ketjap, knoflook, sambal, bouillonblokje (verkruimeld) met wat water (klein beetje). De bodem van de ovenschotel dient geheel bedekt te zijn met dit mengsel. Breng dit op smaak met peper en zout. Als je hett te pittig gemaakt hebt, voeg dan wat suiker toe.
Als de witlof gaar is, snijd je ze door de helft en leg je ze in hett mengsel. Bedek de witlof met plakjes kaas.
Zet de ovenschaal in de oven, schotel is klaar als de kaas gesmolten is en goudbruin (ongeveer 15 minuten).
In de overschaal meng je de ketjap, knoflook, sambal, bouillonblokje (verkruimeld) met wat water (klein beetje). De bodem van de ovenschotel dient geheel bedekt te zijn met dit mengsel. Breng dit op smaak met peper en zout. Als je hett te pittig gemaakt hebt, voeg dan wat suiker toe.
Als de witlof gaar is, snijd je ze door de helft en leg je ze in hett mengsel. Bedek de witlof met plakjes kaas.
Zet de ovenschaal in de oven, schotel is klaar als de kaas gesmolten is en goudbruin (ongeveer 15 minuten).
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Evelien zegt:
Anna zegt:
Sta je bij ons ook onder een ander e-mail adres geregistreerd?
Dan kan ik even kijken wat ik voor je kan doen.
Groetjes,
Anna
KookJij.
Evelien zegt:
maria1 zegt:
rondewild zegt: