Recept
« Terug naar recepten
Witlofsoep met gerookte paling
PT50M
Witlofsoep met gerookte paling
Een heerlijk witlofsoep met gerookte paling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vis recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofsoep met gerookte paling te bereiden
Haal het bittere hart uit de witlofstronken, snijd ze overlangs in tweeën en dan in kleinere stukken
Schil de aardappel en snijd hem in fijne schijfjes. Smelt de boter in een pot of pan met dikke bodem en stoof het witlof en de aardappelschijfjes op zacht vuur. Dek de pot af en laat, onder regelmatig roeren, 10 minuten sudderen. Voeg de kippenbouillon toe en laat nog 15 minuten garen. Verwarm de oven voor op 100°C
Ontvet en ontgraat de gerookte paling en snijd hem en in dunne plakjes. Leg die tussen 2 vellen aluminiumfolie en warm ze in de oven 10 minuten op.
Mix intussen het witlof-aardappelmengsel met een handmixer fijn tot de soep mooi glad is en breng op smaak met peper en zout.
Warm de soep goed door en verdeel haar met de stukjes paling over voorverwarmde borden
Versier met koriander of peterselie
Om de bitterheid te accentueren, mag er versgemalen zwarte peper over
Schil de aardappel en snijd hem in fijne schijfjes. Smelt de boter in een pot of pan met dikke bodem en stoof het witlof en de aardappelschijfjes op zacht vuur. Dek de pot af en laat, onder regelmatig roeren, 10 minuten sudderen. Voeg de kippenbouillon toe en laat nog 15 minuten garen. Verwarm de oven voor op 100°C
Ontvet en ontgraat de gerookte paling en snijd hem en in dunne plakjes. Leg die tussen 2 vellen aluminiumfolie en warm ze in de oven 10 minuten op.
Mix intussen het witlof-aardappelmengsel met een handmixer fijn tot de soep mooi glad is en breng op smaak met peper en zout.
Warm de soep goed door en verdeel haar met de stukjes paling over voorverwarmde borden
Versier met koriander of peterselie
Om de bitterheid te accentueren, mag er versgemalen zwarte peper over