Recept
« Terug naar recepten
Witloofcappuccino
PT30M
Witloofcappuccino
Een heerlijk witloofcappuccino recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 à 6 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofcappuccino te bereiden
Snij de ui, het witloof en de aardappel in blokjes. Stoof alles samen aan in wat boter. Blus met de kippenbouillon. Laat 15 min. zacht koken.
Pureer en kruid naar smaak.
Klop de room lobbig.
Snij de gekookte ham in dunne reepjes.
Verdeel de hete soep over hittebestendige glazen.
Werk af met een laagje lobbige room, hamreepjes en een blaadje witloof.
Pureer en kruid naar smaak.
Klop de room lobbig.
Snij de gekookte ham in dunne reepjes.
Verdeel de hete soep over hittebestendige glazen.
Werk af met een laagje lobbige room, hamreepjes en een blaadje witloof.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Is erg leuk voor de feestdagen. De glazen zijn echt wel nodig omdat je dan het leuk effect hebt van de "cappuccino" , wat het juist zo apart maakt. Het is niet veel werk voor een leuk effect.
gandalf zegt: