Recept
« Terug naar recepten
Witloofcroissant
PT40M
Witloofcroissant
Een heerlijk witloofcroissant recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofcroissant te bereiden
Snijd een driehoek uit het bladerdeeg. Zorg ervoor dat je witloof gestoomd en volledig afgekoeld is.
Rol het witloof in ham en rol het in het bladerdeeg tot een croissant. Smeer in met eigeel voor de bruine kleur. Bak in een oven van 180 graden gedurende 20 à 25 minuten.
Maak de een lichte bechamelsaus op basis van 30 g bloem, 30 g boter, de melk en het witloofsap. Doe er een koffielepel groentenbouillon bij en laat opkoken. Kruid af met peper en zout.
Voeg de kaas toe en laat in de saus smelten. Als je de saus zonder stukjes van de blauwe kaas wil, moet je de saus zeven. Werk af met een scheutje room als je de saus nog smeuïger wil.