Recept
« Terug naar recepten
Witloofroomsoep met noordzeegarnalen
PT50M
Witloofroomsoep met noordzeegarnalen
Een heerlijk witloofroomsoep met noordzeegarnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofroomsoep met noordzeegarnalen te bereiden
Verwijder de onderkant van de witloofstronken en snij ze in ringetjes van 5 cm. Snipper de ui en de look. Smelt boter in een kookpan met dikke bodem en fruit de drie ingrediënten gedurende 10 min. onder deksel. Roer af en toe. Kruid daarna en bevochtig met de gevogeltebouillon.
Breng aan de kook en laat 40 min. pruttelen. Mix en duw door een puntzeef. Controleer de kruiding. Doe er vlak voor het opdienen 1 tot 2 el dubbele room, rauwe witloofringetjes en garnalen bij. Kruid met peper.
Breng aan de kook en laat 40 min. pruttelen. Mix en duw door een puntzeef. Controleer de kruiding. Doe er vlak voor het opdienen 1 tot 2 el dubbele room, rauwe witloofringetjes en garnalen bij. Kruid met peper.