KookJij

Witloofroomsoep met noordzeegarnalen

Een heerlijk witloofroomsoep met noordzeegarnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloofroomsoep met noordzeegarnalen te bereiden

Verwijder de onderkant van de witloofstronken en snij ze in ringetjes van 5 cm. Snipper de ui en de look. Smelt boter in een kookpan met dikke bodem en fruit de drie ingrediënten gedurende 10 min. onder deksel. Roer af en toe. Kruid daarna en bevochtig met de gevogeltebouillon.

Breng aan de kook en laat 40 min. pruttelen. Mix en duw door een puntzeef. Controleer de kruiding. Doe er vlak voor het opdienen 1 tot 2 el dubbele room, rauwe witloofringetjes en garnalen bij. Kruid met peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst