TIP VOOR DE GEMBER:
Koop een grote gember, schil deze, snij in stukken en hak deze even in een kleine hakker of blender.
Verdeel de gesneden gember over enkele stukken huishoudfolie, rol op tot een worst, sluit de folie op de uiteinden zoals bij kruidenboter en bewaar in de diepvries. Zo kan je van de gember stukken afsnijden wanneer je deze nodig hebt.
Recept
« Terug naar recepten
Witloofsoep met gember
PT40M
Witloofsoep met gember
Een heerlijk witloofsoep met gember recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofsoep met gember te bereiden
Witloof in de lengte snijden en hard gedeelte wegnemen.
Snij aardappelen en witloof in stukjes. Doe witloof, aardappelen en fijngesneden gember in de kippenbouillon en laat onder deksel 25 minuten zacht koken.
Pureer 2/3 van de groenten. Breng de soep op smaak met komijn, kerrie, citroensap en sinaasappelsap. Zeer warm opdienen en garneren met gehakte citroenmelisse en 1 el. room per bord.
Snij aardappelen en witloof in stukjes. Doe witloof, aardappelen en fijngesneden gember in de kippenbouillon en laat onder deksel 25 minuten zacht koken.
Pureer 2/3 van de groenten. Breng de soep op smaak met komijn, kerrie, citroensap en sinaasappelsap. Zeer warm opdienen en garneren met gehakte citroenmelisse en 1 el. room per bord.
derbyke zegt: