KookJij

Witloofsoep met kalkoen en appel

Een heerlijk witloofsoep met kalkoen en appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloofsoep met kalkoen en appel te bereiden

Snij het witloof fijn. Halveer de ui en snij hem in plakjes. Snij de prei in ringen. Stoof alles aan in de boter. Breng op smaak met peper en tijm. Overgiet met water en doe er de bouillonblokjes en laurier bij. Breng aan de kook. Snij het kalkoenlapje in reepjes en doe ze bij de bouillon.
Laat op een zacht vuurtje 15 min. koken en voeg dan de ongeschilde, in stukjes gesneden appel toe. Laat enkele minuutjes mee warmen maar niet te lang, zodat de appel niet uit elkaar valt.
Breng de soep op smaak met limoensap, peper en zout.

Mijn kookverhaal (Inge Deyck)

Met witloof kan je alle kanten op, je hebt slaatjes met appel, dus waarom eens niet proberen in de soep.
Geeft een verrassende smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst