Met witloof kan je alle kanten op, je hebt slaatjes met appel, dus waarom eens niet proberen in de soep.
Geeft een verrassende smaak.
Recept
« Terug naar recepten
Witloofsoep met kalkoen en appel
PT30M
Witloofsoep met kalkoen en appel
Een heerlijk witloofsoep met kalkoen en appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofsoep met kalkoen en appel te bereiden
Snij het witloof fijn. Halveer de ui en snij hem in plakjes. Snij de prei in ringen. Stoof alles aan in de boter. Breng op smaak met peper en tijm. Overgiet met water en doe er de bouillonblokjes en laurier bij. Breng aan de kook. Snij het kalkoenlapje in reepjes en doe ze bij de bouillon.
Laat op een zacht vuurtje 15 min. koken en voeg dan de ongeschilde, in stukjes gesneden appel toe. Laat enkele minuutjes mee warmen maar niet te lang, zodat de appel niet uit elkaar valt.
Breng de soep op smaak met limoensap, peper en zout.
Laat op een zacht vuurtje 15 min. koken en voeg dan de ongeschilde, in stukjes gesneden appel toe. Laat enkele minuutjes mee warmen maar niet te lang, zodat de appel niet uit elkaar valt.
Breng de soep op smaak met limoensap, peper en zout.