Recept
« Terug naar recepten
Witloofsoep met spekjes
PT30M
Witloofsoep met spekjes
Een lekkere wintersoep!
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofsoep met spekjes te bereiden
- Verwijder de harde kern van het witloof en snij in grove stukken.
- Snipper de ui en knoflook fijn.
- Laat de spekblokjes uitbakken zonder vetstof, leg op keukenpapier.
- Fruit de ui en knoflook in het spekvet, voeg witloof en blokjes aardappel toe.
- Overgiet met de bouillon, kruid naar smaak en laat 10 minuten onder deksel zacht koken.
- Pureer de soep en breng op smaak.
- Verdeel een stronkje witloof en laat even stoven in wat boter.
- Voeg spekblokjes en witloof toe aan de soep, dien zeer warm op.
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
suggestie : voor een feestelijke versie, voeg 1 el. room per bord toe !
Hilde Dumont zegt: