Recept
« Terug naar recepten
Witloofsoepje met grijze garnalen
PT40M
Witloofsoepje met grijze garnalen
Een heerlijk witloofsoepje met grijze garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4/6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofsoepje met grijze garnalen te bereiden
Snij het witloof middendoor en verwijder goed de kern. Snij de groente fijn, net als de preien en de uien. Stoof alles in de boter en bevochtig met de bouillon. Laat 25 minuten zachtjes onder een deksel koken. Mix de soep heel goed en kruid met peper van de molen en zout.
Meng de room met de eidooier en voeg net voor het opdienen al roerend bij de soep. Niet meer laten doorkoken nu.
Giet de soep in een terrine, strooi er de garnalen over en versier met de kervel.
Meng de room met de eidooier en voeg net voor het opdienen al roerend bij de soep. Niet meer laten doorkoken nu.
Giet de soep in een terrine, strooi er de garnalen over en versier met de kervel.