Recept
« Terug naar recepten
Witlooftaart met roquefort
PT35M
Witlooftaart met roquefort
Een heerlijk witlooftaart met roquefort recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4/6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
347 kcal kCal energie
10,0 g Gram eiwit
25,8 g Gram vet
18,5 g Gram koolhydraten
10,0 g Gram eiwit
25,8 g Gram vet
18,5 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlooftaart met roquefort te bereiden
Maak van 1 dikke stronk witloof de blaadjes los.
Snij de rest van het witloof in dunne reepjes.
Pers de knoflook.
Snij de roquefort in reepjes.
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (ø 28 cm) en prik er enkele keren in met een vork.
Bak de witloofreepjes 2 min. in 1 eetl. boter, voeg er de knoflook aan toe en besprenkel met het citroensap. Kruid naar smaak met peper en zout. Verdeel over het bladerdeeg.
Bedek het witloof met de reepjes roquefortkaas.
Laat opnieuw 1 eetl. boter smelten en laat de losse witloofblaadjes in 5 min. gaar worden op een matig vuur, tot ze lichtjes bruin kleuren. Schik ze in de vorm van een bloem op de taart.
Dek de taart af met bakpapier, leg daarop een houten lepel zodat het papier blijft liggen. Plaats 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Verdeel de witlooftaart in punten en dien onmiddellijk op.
Snij de rest van het witloof in dunne reepjes.
Pers de knoflook.
Snij de roquefort in reepjes.
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (ø 28 cm) en prik er enkele keren in met een vork.
Bak de witloofreepjes 2 min. in 1 eetl. boter, voeg er de knoflook aan toe en besprenkel met het citroensap. Kruid naar smaak met peper en zout. Verdeel over het bladerdeeg.
Bedek het witloof met de reepjes roquefortkaas.
Laat opnieuw 1 eetl. boter smelten en laat de losse witloofblaadjes in 5 min. gaar worden op een matig vuur, tot ze lichtjes bruin kleuren. Schik ze in de vorm van een bloem op de taart.
Dek de taart af met bakpapier, leg daarop een houten lepel zodat het papier blijft liggen. Plaats 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Verdeel de witlooftaart in punten en dien onmiddellijk op.