Recept
« Terug naar recepten
Witlooftatin met kaas
PT50M
Witlooftatin met kaas
Een heerlijk witlooftatin met kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlooftatin met kaas te bereiden
Maak de witloofblaadjes los. Stoof ze 5 min. aan in een nootje boter. Doe er de suiker en de passievruchtencoulis bij. Kruid met peper en zout. Laat ze nog 5 tot 10 min. zacht stoven en dan een beetje uitlekken. Snij het deeg op maat van de bakvormpjes.
Bestrijk de bodem van de vormen met de karamel. Verdeel er dan de witloofblaadjes over. Verkruimel er de geitenkaas over.
Dek ze af met kruimeldeeg. Druk de rand van de deegplakken goed naar binnen, tegen de wanden van de vormpjes aan.
Bak ze 15 min. in een op 200°C voorverwarmde oven. Laat ze wat afkoelen in de vorm. Ontvorm ze op de borden (met het witloof naar boven).
Werk af met pijnboompitten.
Serveer warm of lauw.
Bestrijk de bodem van de vormen met de karamel. Verdeel er dan de witloofblaadjes over. Verkruimel er de geitenkaas over.
Dek ze af met kruimeldeeg. Druk de rand van de deegplakken goed naar binnen, tegen de wanden van de vormpjes aan.
Bak ze 15 min. in een op 200°C voorverwarmde oven. Laat ze wat afkoelen in de vorm. Ontvorm ze op de borden (met het witloof naar boven).
Werk af met pijnboompitten.
Serveer warm of lauw.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Is lekker bij een feestmaal met een stukje wild.
robmar zegt:
Graag de diameter en de diepte van de vormpjes a.u.b.?
Dank bij voorbaat.