Het is niet zo moeilijk om het recept iets te veranderen en dan
maken we er soep van.
We gebruiken dan vleesbouillon of kippebouillon,laten de bonen garen met soepgroente en bv vlees van de vorige dag.
Even de staafmixer er in om de bonen te vermalen en nog eens 1 uur extra laten trekken.
Ook een vissoep is zo gemaakt:Nu gebruiken we ipv de groentebouillon een visbouillon of visfond.Verder gaan we precies zo te werk.We zouten het bij met vissaus (Nam Pla).
Vlak voor het opdienen doen we fijngemaakte paling in onze soepkom of garnaal of gegaarde witvis.enz.enz.
Recept
« Terug naar recepten
Witte Bonen of Witte Bonensoep
PT840M
Witte Bonen of Witte Bonensoep
Een heerlijk witte bonen of witte bonensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
840 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte Bonen of Witte Bonensoep te bereiden
*Bonen 1 nacht onder water zetten en laten weken.Vlak voor gebruik de bonen afgieten en laten uitlekken
*In een grote pan met dikke bodem de rijstolie verhitten en daarin de uien doen met de knoflook,koriander poeder,komijn poeder,peperkorrels en het bosje salie.Onder roeren de uien glazig laten worden.
Dan de bonen er in en even goed omroeren.Vervolgens de bouillon in de pan gieten en alles op mid-hoog vuur aan de kook brengen.
*Dan de bonen op laag vuur in ongeveer 1 1/2 uur laten garen.
*Bonen kunnen nu afgegoten worden en geserveerd met zout en peper naar behoefte en een flinke scheut lekkere extra virgine olijf olie.
Als bijgerecht of als warm hapje tussendoor met bv een lekker worstje.
*In een grote pan met dikke bodem de rijstolie verhitten en daarin de uien doen met de knoflook,koriander poeder,komijn poeder,peperkorrels en het bosje salie.Onder roeren de uien glazig laten worden.
Dan de bonen er in en even goed omroeren.Vervolgens de bouillon in de pan gieten en alles op mid-hoog vuur aan de kook brengen.
*Dan de bonen op laag vuur in ongeveer 1 1/2 uur laten garen.
*Bonen kunnen nu afgegoten worden en geserveerd met zout en peper naar behoefte en een flinke scheut lekkere extra virgine olijf olie.
Als bijgerecht of als warm hapje tussendoor met bv een lekker worstje.