Recept
« Terug naar recepten
Witte bonenschotel
PT45M
Witte bonenschotel
Een heerlijk witte bonenschotel recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Ekoplaza
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte bonenschotel te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de champignons in vieren en snijd de salie in reepjes. Snijd de aardappelen in plakjes, kook ze 8 minuten voor, giet ze af en laat ze droogstomen. Snijd de prei en wortelen klein. Bak daarna de prei, wortel en champignons in de kokosolie aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de bouillon, cayennepeper, salie en het laurierblaadje toe. Laat dit 15 minuten op laag vuur stoven. Verwijder het laurierblaadje en roer de witte bonen in tomatensaus door het mengsel. Proef op peper en zout. Schep de helft van het bonenmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes hierover. Breng hierop de rest van het bonenmengsel en de resterende aardappelschijfjes aan. Strooi er de geraspte kaas over.
Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven tot hij door en door heet is en goudbruin kleurt.
Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven tot hij door en door heet is en goudbruin kleurt.
wilma35 zegt: