Recept
« Terug naar recepten
Witte-bonensoep met venkel
PT25M
Witte-bonensoep met venkel
Een heerlijk witte-bonensoep met venkel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte-bonensoep met venkel te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C of gasovenstand 4.
Maak intussen de venkelknol schoon en snijd deze in reepjes (groen bewaren voor garnering).
Maak de wortel schoon en snijd ze in blokjes.
Pel en snipper de ui.
1 teentje knoflook pellen en fijnhakken.
In een (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten.
Venkel, wortel, ui, knoflook en keukenkruiden toevoegen en afgedekt ± 10 minuten laten smoren met af en toe omscheppen.
Intussen de pistolets schuin in sneetjes snijden.
Pel de rest van de knoflook en pers het uit boven een kommetje.
De rest van de olie erdoor roeren.
Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie en bak ze in het midden van de oven in ± 8 minuten goudbruin (=crostini).
Voeg intussen de bonen en 1 liter water aan het groentemengsel toe en breng het aan de kook.
Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen.
Laat de soep afgedekt ± 5 minuten koken.
Op smaak brengen met peper en zout.
De crostini iets af laten koelen en bestrijken met pesto.
Soep over 4 borden verdelen en garneren met venkelgroen en kaas.
Serveren met de crostini.
Maak intussen de venkelknol schoon en snijd deze in reepjes (groen bewaren voor garnering).
Maak de wortel schoon en snijd ze in blokjes.
Pel en snipper de ui.
1 teentje knoflook pellen en fijnhakken.
In een (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten.
Venkel, wortel, ui, knoflook en keukenkruiden toevoegen en afgedekt ± 10 minuten laten smoren met af en toe omscheppen.
Intussen de pistolets schuin in sneetjes snijden.
Pel de rest van de knoflook en pers het uit boven een kommetje.
De rest van de olie erdoor roeren.
Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie en bak ze in het midden van de oven in ± 8 minuten goudbruin (=crostini).
Voeg intussen de bonen en 1 liter water aan het groentemengsel toe en breng het aan de kook.
Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen.
Laat de soep afgedekt ± 5 minuten koken.
Op smaak brengen met peper en zout.
De crostini iets af laten koelen en bestrijken met pesto.
Soep over 4 borden verdelen en garneren met venkelgroen en kaas.
Serveren met de crostini.
lilith zegt: