Recept
« Terug naar recepten
Witte chocolademousse met aardbeien en speculaas
PT30M
Witte chocolademousse met aardbeien en speculaas
Een heerlijk witte chocolademousse met aardbeien en speculaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte chocolademousse met aardbeien en speculaas te bereiden
400 gr witte chocolade
een scheutje melk
een scheutje grand marnier
1 blaadje gelatine geweekt in koud water.
6 eiwitten opgeklopt tot schuim
300 ml room half opgeklopt
1 bakje aardbeien in vier gesneden
2 lepels vanillesuiker
een scheutje witte dessertwijn
8 blaadjes basilicum fijngesneden
6 kleine speculaasjes
Smelt de chocolade "au bain marie" met de melk en grand marnier. Los het blaadje gelatine hierin op. Roer de chocolade koud en spatel er daarna voorzichtig de eiwitten onder. Spatel daarna de room er voorzichtig onder.
Giet de mousse in glazen zodat die half gevuld zijn en laat ze opstijven in de koelkast. Meng de aardbeien met basilicum, vanillesuiker en dessertwijn en schik die op de chocolademousse. Verkruimel de speculaasjes en strooi ze een beetje over de aardbeien.
een scheutje melk
een scheutje grand marnier
1 blaadje gelatine geweekt in koud water.
6 eiwitten opgeklopt tot schuim
300 ml room half opgeklopt
1 bakje aardbeien in vier gesneden
2 lepels vanillesuiker
een scheutje witte dessertwijn
8 blaadjes basilicum fijngesneden
6 kleine speculaasjes
Smelt de chocolade "au bain marie" met de melk en grand marnier. Los het blaadje gelatine hierin op. Roer de chocolade koud en spatel er daarna voorzichtig de eiwitten onder. Spatel daarna de room er voorzichtig onder.
Giet de mousse in glazen zodat die half gevuld zijn en laat ze opstijven in de koelkast. Meng de aardbeien met basilicum, vanillesuiker en dessertwijn en schik die op de chocolademousse. Verkruimel de speculaasjes en strooi ze een beetje over de aardbeien.
mia harke zegt: