Recept
« Terug naar recepten
Witte-chocolademousse met frambozen
PT90M
Witte-chocolademousse met frambozen
Een heerlijk witte-chocolademousse met frambozen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
39
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte-chocolademousse met frambozen te bereiden
Gelatine 5 min. in koud water weken.
Frambozen met helft van suiker en 1 el sinaasappellikeur mengen en laten ontdooien.
In steelpan helft van slagroom verwarmen. Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. Sinaasappel schoonboenen en 1 el schil afraspen. Merg, rasp en likeur door room roeren en chocolade erin laten smelten. Pan van vuur nemen.
Gelatine uitknijpen en in chocoladeroom oplossen. Pan in bak koud water zetten en mengsel laten afkoelen tot het lobbig wordt. Af en toe goed roeren.
Intussen eiwit in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen, rest van suiker in gedeelten erdoor kloppen.
Rest van slagroom in andere kom bijna stijf kloppen. Lobbig chocolademengsel voorzichtig door eiwit mengen. Slagroom erdoor spatelen.
Mousse in schaaltjes schenken en afgedekt met plasticfolie in koelkast 1 uur laten opstijven. Ontdooide frambozen en vrijgekomen vocht over schaaltjes chocolademousse verdelen.
Frambozen met helft van suiker en 1 el sinaasappellikeur mengen en laten ontdooien.
In steelpan helft van slagroom verwarmen. Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. Sinaasappel schoonboenen en 1 el schil afraspen. Merg, rasp en likeur door room roeren en chocolade erin laten smelten. Pan van vuur nemen.
Gelatine uitknijpen en in chocoladeroom oplossen. Pan in bak koud water zetten en mengsel laten afkoelen tot het lobbig wordt. Af en toe goed roeren.
Intussen eiwit in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen, rest van suiker in gedeelten erdoor kloppen.
Rest van slagroom in andere kom bijna stijf kloppen. Lobbig chocolademengsel voorzichtig door eiwit mengen. Slagroom erdoor spatelen.
Mousse in schaaltjes schenken en afgedekt met plasticfolie in koelkast 1 uur laten opstijven. Ontdooide frambozen en vrijgekomen vocht over schaaltjes chocolademousse verdelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fiona zegt:
fiona zegt:
wilma zegt:
Max zegt:
Laat hem smaken!! Max
bobby zegt:
Je kan ook Grand Marnier Rouge gebruiken, hier zit ook een lichte sinaasappel smaak aan en is ook erg lekker om bij de koffie te drinken.
Grand Marnier is gewoon bij Gall & Gall te koop. Let wel op dat er 2 soorten zijn, de normale Gand Marnier en 1 met sinaasappel smaak, deze laatste moet je dus hebben.
Groetjes,
Bobby
leuk zegt: