Recept
« Terug naar recepten
Witte chocolademousse met munt
PT30M
Witte chocolademousse met munt
Een heerlijk witte chocolademousse met munt recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Nigella Express (Nigella Lawson) - J. Poot 201211
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte chocolademousse met munt te bereiden
Smelt de chocola au-bain-marie op een laag vuur, roer regelmatig en haal de schaal van de pan zodra de chocolade stukjes gesmolten zijn.
In een andere kom, klop de slagroom met het pepermunt extract tot het zachte pieken vormt.
Klop in een derde kom het eiwit stijf, meng dit vervolgens voorzichtig (luchtig) met de slagroom.
Schep een klodder room op de chocola en roer.
Meng vervolgens het chocolade mengsel met de rest van de room. Verdeel de mousse over 6 glaasjes en laat in de koelkast opstijven.
Eventueel garneren met een blaadje munt.
In een andere kom, klop de slagroom met het pepermunt extract tot het zachte pieken vormt.
Klop in een derde kom het eiwit stijf, meng dit vervolgens voorzichtig (luchtig) met de slagroom.
Schep een klodder room op de chocola en roer.
Meng vervolgens het chocolade mengsel met de rest van de room. Verdeel de mousse over 6 glaasjes en laat in de koelkast opstijven.
Eventueel garneren met een blaadje munt.