Recept
« Terug naar recepten
Witte chocolademousse
PT15M
Witte chocolademousse
Een heerlijk witte chocolademousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Witte chocolademousse te bereiden
Verwarm 150 gram slagroom en laat er de witte chocolade in smelten.
Vermeng de gelatine, op voorhand geweekt, hierin.
Klop de resterende slagroom lichtjes op.
Klop de eiwitten en meng er de suiker onder.
Meng 1/3 van de slagroom met de chocolade, dan het eiwit en op het einde de rest van de slagroom.
Laat enkele uurtjes opstijven in een koele plaats.
Vermeng de gelatine, op voorhand geweekt, hierin.
Klop de resterende slagroom lichtjes op.
Klop de eiwitten en meng er de suiker onder.
Meng 1/3 van de slagroom met de chocolade, dan het eiwit en op het einde de rest van de slagroom.
Laat enkele uurtjes opstijven in een koele plaats.
Mijn kookverhaal (milenia brooks)
Ik heb dit recept zelf uitgeprobeerd en het was me gelukt. Ik ben eigenlijk pas elf ik weet niet of dat hier mag.Toen ik klein was hield ik er al van om lekkere dingen te maken dus hopelijk vinden de mensen die dit nu lezen het later ook zo lekker!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
kiki zegt:
Dorry zegt:
hns zegt:
Je kunt dus ook al eieren scheiden, dat kan ik niet zo goed, bij zit er vaak wat geel tussen het wit.
Succes! Hans:):)
Els zegt:
Groetjes Els;)