Recept
« Terug naar recepten
Witte chocoladeparfait
PT25M
Witte chocoladeparfait
Een heerlijk witte chocoladeparfait recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Restaurant de Zonnewende
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte chocoladeparfait te bereiden
Klop de slagroom met de helft van de suiker op tot yoghurt dikte. Voeg de koffielikeur en de witte chocolade toe. Roer alles met een spatel en zet het mengsel in de koelkast. Zet een pan klaar met een daarin passende roestvrij stalen kom die goed aansluit. Vul de pan voor de helft met water. Breng het water nét niet aan de kook. Doe de eierdooiers, het ei en de rest van de suiker in de kom en plaats deze in het water. Klop het eiermengsel direct met een garde schuimig en lauwwarm, 40 graden. Haal de kom uit het warmwaterbad en mix het mengsel in 7 minuten luchtig en koud. Roer het mengsel met een spatel door de slagroom, schep het in vormpjes en zet het ongeveer 10 uur in de diepvries.