Recept
« Terug naar recepten
Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom
PT50M
Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom
Een heerlijk witte-chocoladetaart met sinaasappelroom recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Klarenberg
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
595 kCal energie
6 Gram eiwit
38 Gram vet
55 Gram koolhydraten
6 Gram eiwit
38 Gram vet
55 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden. Breng in een pan een laag water aan de kook. Doe de chocolade met de boter in een metalen kom of kleinere pan en hang deze boven het kokende water. Laat de chocolade al roerende smelten. Laat hem iets afkoelen en klop de eidooiers met de likeur erdoor.
Mix in een schone kom de eiwitten stijf. Voeg al kloppende met een spatel de maizena en 25 g poedersuiker toe. Spatel het chocolademengsel luchtig door het eiwit. Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 20 min. gaar.
Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel. Pers beide sinaasappels uit en laat het sap met de geraspte schil, kardemom en kaneel inkoken tot 1 el, laat afkoelen. Roer er de slagroom met 25 g poedersuiker door, klop met de micer tot het bijna stijf is. Snijd de taart aan tafel aan, de binnenkant is nog vloeibaar. Serveer met sinaasappelroom.
Mix in een schone kom de eiwitten stijf. Voeg al kloppende met een spatel de maizena en 25 g poedersuiker toe. Spatel het chocolademengsel luchtig door het eiwit. Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 20 min. gaar.
Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel. Pers beide sinaasappels uit en laat het sap met de geraspte schil, kardemom en kaneel inkoken tot 1 el, laat afkoelen. Roer er de slagroom met 25 g poedersuiker door, klop met de micer tot het bijna stijf is. Snijd de taart aan tafel aan, de binnenkant is nog vloeibaar. Serveer met sinaasappelroom.
dave zegt: