KookJij

Witte lelies gevuld met mangomousse

Een heerlijk witte lelies gevuld met mangomousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: plusmagazine.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte lelies gevuld met mangomousse te bereiden

Was de lelies voorzichtig en laat ze drogen. Snijd de bloemstelen weg. Mix 4 bloemen fijn, maar houd hun stampers opzij.
Pel de mango's en snijd het vruchtvlees en stukjes. Mix ze.
Klop de eierdooiers op met de suiker, het sap van de limoen, de gemixte lelies en het vruchtvlees van de m'ango's. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze voorzichtig onder de crème. Laat de verkregen mousse zeker 6 uur koelen en opstijven in de koelkast.
Schik elke overblijvende lelie in een coupe en laat de bloemblaadjes over de rand hangen. Vul op met de mousse. Versier met apart gehouden stukjes mango en een stamper van de bloem.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

svermaut

svermaut zegt:
@Helen Pronk Ik heb het over de Daglelie. Die bloemen smaken zoet.
Let dus wel goed op, voor dit recept: ik heb het over de daglelie en niet over de gewonde lelies (Lillium) want deze laatste bevatten alkaloïde en zijn dan ook giftig.
Helen Pronk

Helen Pronk zegt:
Lijkt me heel interessant!
Bedoelt u de kleine soort lelie, of die vaak bij begrafenissen worden gebruikt?