Recept
« Terug naar recepten
Witte lelies gevuld met mangomousse
PT20M
Witte lelies gevuld met mangomousse
Een heerlijk witte lelies gevuld met mangomousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
plusmagazine.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte lelies gevuld met mangomousse te bereiden
Was de lelies voorzichtig en laat ze drogen. Snijd de bloemstelen weg. Mix 4 bloemen fijn, maar houd hun stampers opzij.
Pel de mango's en snijd het vruchtvlees en stukjes. Mix ze.
Klop de eierdooiers op met de suiker, het sap van de limoen, de gemixte lelies en het vruchtvlees van de m'ango's. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze voorzichtig onder de crème. Laat de verkregen mousse zeker 6 uur koelen en opstijven in de koelkast.
Schik elke overblijvende lelie in een coupe en laat de bloemblaadjes over de rand hangen. Vul op met de mousse. Versier met apart gehouden stukjes mango en een stamper van de bloem.
Pel de mango's en snijd het vruchtvlees en stukjes. Mix ze.
Klop de eierdooiers op met de suiker, het sap van de limoen, de gemixte lelies en het vruchtvlees van de m'ango's. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze voorzichtig onder de crème. Laat de verkregen mousse zeker 6 uur koelen en opstijven in de koelkast.
Schik elke overblijvende lelie in een coupe en laat de bloemblaadjes over de rand hangen. Vul op met de mousse. Versier met apart gehouden stukjes mango en een stamper van de bloem.
svermaut zegt:
Let dus wel goed op, voor dit recept: ik heb het over de daglelie en niet over de gewonde lelies (Lillium) want deze laatste bevatten alkaloïde en zijn dan ook giftig.