KookJij

Witte Wijnsaus

Een heerlijk witte wijnsaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte Wijnsaus te bereiden

Smelt de boter op een laag vuur en meng de bloem hierdoor.Roer het tot een mooi glad mengsel,warm het door en voeg 2 deciliter hete bouillon toe.Breng het aan de kook en roer het sausje weer glad.Voeg nu al roerend de rest van het bouillon toe.Kook de saus even door en maak het af met room,bordeaux en met iets saus aangemengde eidooier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lex Heufke Kantelaar

Lex Heufke Kantelaar zegt:
De vele sausen die het gerecht opfleuren en extra smaak geven zijn helaas heel vaak met room gemaakt. Kan daar ook gewoon melk voor worden gebruikt?