Recept
« Terug naar recepten
Wittebonen met worst uit de oven
PT20M
Wittebonen met worst uit de oven
Een heerlijk wittebonen met worst uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jan vogelzang
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
730 kCal energie
37 Gram eiwit
38 Gram vet
60 Gram koolhydraten
37 Gram eiwit
38 Gram vet
60 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wittebonen met worst uit de oven te bereiden
Verwarm een koekenpan en doe daar een beetje olijfolie in en bak de saucijsen rondom bruin.
Voeg nu de gesnipperde ui toe en bak deze in zo 5 min. goud-geel en glazig.
Neem nu de saucijsen uit de pan en doe de witte bonen in tomatensaus bij de uien in de pan.
Als dat éénmaal warm is doe dan het mengsel over in een ovenschaal en leg de saucijsen er op en druk ze wat aan in de bonen.
Bestrooi het geheel met paneermeel en laat het gerecht in een voorverwarmde oven van zo 200 graden in 20 min. gratineren.
Bereid intussen de puree volgens aanwijzeging op de verpakking of kook kruimige aardappelen in zo 12 min. gaar en stamp ze tot puree met een beetje melk en een klotje boter en wat kaneel.
Voeg nu de gesnipperde ui toe en bak deze in zo 5 min. goud-geel en glazig.
Neem nu de saucijsen uit de pan en doe de witte bonen in tomatensaus bij de uien in de pan.
Als dat éénmaal warm is doe dan het mengsel over in een ovenschaal en leg de saucijsen er op en druk ze wat aan in de bonen.
Bestrooi het geheel met paneermeel en laat het gerecht in een voorverwarmde oven van zo 200 graden in 20 min. gratineren.
Bereid intussen de puree volgens aanwijzeging op de verpakking of kook kruimige aardappelen in zo 12 min. gaar en stamp ze tot puree met een beetje melk en een klotje boter en wat kaneel.
Agnes zegt: