Recept
« Terug naar recepten
Wittebonensoep
PT65M
Wittebonensoep
Een heerlijk wittebonensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wittebonensoep te bereiden
1. Giet de geweekte bonen af en spoel ze onder koud water. Doe ze in een grote kookpan en schenk er 2 liter water bij. Breng aan de kook. Schuim af. Doe er het bonenkruid bij. Laat 35 tot 40 minuten zacht koken met deksel, of tot de bonen goed gaar zijn.
2. Stoof de ui en selder in een likje boter of olie. Lepel er enkele soeplepels kookvocht van de bonen bij. Voeg het kruidentuiltje en de bouillonblokje toe. Laat 10 minuten zacht koken.
3. Hou enkele soeplepels gare bonen apart. Doe de andere groenten bij de bonenen. Pureer met de staafmixer. Doe er de hele bonen weer bij. Kruid met peper en zout.
4. Verwarm opnieuw tot tegen de kook aan. Werk af met gehakte peterselie. Serveer gloeiend heet!
2. Stoof de ui en selder in een likje boter of olie. Lepel er enkele soeplepels kookvocht van de bonen bij. Voeg het kruidentuiltje en de bouillonblokje toe. Laat 10 minuten zacht koken.
3. Hou enkele soeplepels gare bonen apart. Doe de andere groenten bij de bonenen. Pureer met de staafmixer. Doe er de hele bonen weer bij. Kruid met peper en zout.
4. Verwarm opnieuw tot tegen de kook aan. Werk af met gehakte peterselie. Serveer gloeiend heet!