WORSTEBROODJES:Kneed
1).In de keukenmachine een deeg van 500 gram bloem,300 cc volle melk,25 gram verse gist,5 gram zout,8 gram witte basterdsuiker,75 gram room boter,50 gram margarine tot een elastisch deeg draaien.Vorm daar 20 bolletjes van,smeer die in met geklutst ei en laat die op een warme plaats 20 minuten rusten.
2).Worstvlees in 20 porties opdelen en worstjes van draaien en vervolgens verwerken in centrum van deegbolletjes (maak van de bolletjes platte ovale plakjes en vouw daarin de worstrolletjes.Zorg dat de naden onderop komen te liggen.
3)Dan de gemaakte worstebroodjes wederom met geklutst ei bestrijken en 60 minuten laten rusten.
Tenslotte de worstebroodjes op een bakplaat per 10 afbakken in een oven,die op 220 graden Celsius staat.Dat duurt zo'n 10 - 15 minuten.
*
SAUCIJZEBROODJES:
Rol een streng worstevlees op in kant en klare bladerdeeg.Bestrijk dat met een geklutst ei of eidooier
en bak dat af in de oven op 220 graden Celsius gedurende
12 minuten minstens.Als je bang bent dat het verbrand,bedek het dan eerst een poosje met alu-folie.
*
WORSTJES:In de darmen doen en daarna bakken of lang genoeg koken om te garen.
*
BALLETJES:Kleinere of grotere ballen draaien en in rijstolie
gaarbakken.
*
Verwerking in OVENSCHOTEL:
In de oven garen op minstens 180 graden Celsius en dan 45 minuten bakken of korter op hogere temperatuur
Recept
« Terug naar recepten
Worst-Vlees (Saucijzebroodjes,Worstebroodjes)
PT90M
Worst-Vlees (Saucijzebroodjes,Worstebroodjes)
Met het worst mengsel kun je worst maken,wortsebroodjes en saucijzebroodjes,balletjes voor bv bij de pasta en in ovenschotels.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Worst-Vlees (Saucijzebroodjes,Worstebroodjes) te bereiden
*Wanneer geen vleesmolen aanwezig is met de keukenmachine het vlees pulserend fijn maken.Met de molen
2 x malen tot een fijne struktuur.
Daarna alles bij elkaar doen en goed mixen.
Het vlees is nu klaar voor verder gebruik.
2 x malen tot een fijne struktuur.
Daarna alles bij elkaar doen en goed mixen.
Het vlees is nu klaar voor verder gebruik.