Recept
« Terug naar recepten
Worstenbroodjes
PT20M
Worstenbroodjes
Een heerlijk worstenbroodjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.vt4.be recepten Goe Gebakken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Worstenbroodjes te bereiden
Snipper een sjalotje en stoof tot ze bijna bruin zijn. Meng het gehakt met alle andere ingrediënten. Kruid af met peper en zout. Bewaar het gehakt in de koelkast.
Leg het bladerdeeg van 24 x 54 cm op een licht bebloemd werkblad. Snij deeglapjes van ongeveer 12 x 9 cm.
Bevochtig met een borsteltje het deeg met wat water. Maak van het gehakt worstjes van ongeveer 75 g en 12 cm lang.
Leg in het midden van elk stukje bladerdeeg een worstje gehakt (evenwijdig met de kortste zijde). De worstjes steken nu aan elke kant een beetje uit het deegrolletje.
Vouw de worstenbroodjes dicht en duw de deegnaad met een vork stevig samen.
Kwast ze in met losgeklopt eigeel en een scheutje melk
Snij met een mes bovenkant van de broodjes enkele keren kruislings in ter versiering. Het is niet de bedoeling dat je doorheen het deeg snijdt
Laat de worstenbroodjes een kwartiertje rusten en bak ze af in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 20 minuten.
Leg het bladerdeeg van 24 x 54 cm op een licht bebloemd werkblad. Snij deeglapjes van ongeveer 12 x 9 cm.
Bevochtig met een borsteltje het deeg met wat water. Maak van het gehakt worstjes van ongeveer 75 g en 12 cm lang.
Leg in het midden van elk stukje bladerdeeg een worstje gehakt (evenwijdig met de kortste zijde). De worstjes steken nu aan elke kant een beetje uit het deegrolletje.
Vouw de worstenbroodjes dicht en duw de deegnaad met een vork stevig samen.
Kwast ze in met losgeklopt eigeel en een scheutje melk
Snij met een mes bovenkant van de broodjes enkele keren kruislings in ter versiering. Het is niet de bedoeling dat je doorheen het deeg snijdt
Laat de worstenbroodjes een kwartiertje rusten en bak ze af in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 20 minuten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Doriet Janssen zegt:
lekkerbekske zegt:
Als de worst met bladerdeeg omhuld is heet het een saucijsje. Maar als er brooddeeg omheen zit, wordt het een worstenbroodje genoemd.
Lekkerbekske zegt: