Recept
« Terug naar recepten
Wortel-gembersoep
PT30M
Wortel-gembersoep
Een heerlijk wortel-gembersoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
100 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
nina
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortel-gembersoep te bereiden
Stoof de ui in een bodempje water. Voeg de gember en wortelen toe en laat even sudderen. Giet er de bouillon en het sinaasappelsap bij en laat ca.1/2 uur zachtjes koken tot de wortelen gaar zijn. Mix tot een licht gebonden soep. Voeg indien te dik nog wat water toe en breng dan opnieuw aan de kook. Werk af met geraspte wortel, gember en enkele korianderblaadjes.