Recept
« Terug naar recepten
Wortel-pastinaaksoep
PT45M
Wortel-pastinaaksoep
Leuk recept om de 'vergeten' groenten te gebruiken.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
VTM koken
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortel-pastinaaksoep te bereiden
Verhit de boter en fruit hierin de gesnipperde ui, knoflook en gember, voeg wortel en pastinaak in blokjes toe en bak het geheel voor 5 minuten. Blus met sherry of witte wijn, laat even verdampen en voeg dan de bouillon toe. Laat de soep ondr deksel 15 minuten sudderen.
Roer het sinaasappelsap door de soep en laat nog 5 min. pruttelen. Pureer de soep, breng op smaak met peper en zout en dien zeer warm op.
Roer het sinaasappelsap door de soep en laat nog 5 min. pruttelen. Pureer de soep, breng op smaak met peper en zout en dien zeer warm op.