Recept
« Terug naar recepten
Wortelcake met glazuur
PT60M
Wortelcake met glazuur
Een heerlijke traktatie, zowel voor groot als klein!
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
http://www.deliciousasianfood.com
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelcake met glazuur te bereiden
- Zeef de bloem met bakpoeder. Voeg de suiker erbij.
- Klop de eieren licht met de vanille-essence in een aparte kom.
- Voeg de eieren bij de bloem en roer door elkaar. Doe de geraspte wortel erbij en vervolgens de olie. Doe de ananas erbij en roer goed.
- Doe dan de rozijnen en walnoten erbij.
- Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en bak ongeveer 45 minuten in een oven op 170 graden.
- Laat de cake afkoelen voordat je de glazuur erop doet.
- Glazuur: Mix de boter en roomkaas met een elektrische mixer op lage snelheid tot het goed vermengd is. Voeg geleidelijk de suiker toe tot een glad mengsel.
- Mix vervolgens de citroenrasp en evt nog wat vanille-essence er goed door.
- Verdeel de glazuur in een laag bovenop de cake.
- Klop de eieren licht met de vanille-essence in een aparte kom.
- Voeg de eieren bij de bloem en roer door elkaar. Doe de geraspte wortel erbij en vervolgens de olie. Doe de ananas erbij en roer goed.
- Doe dan de rozijnen en walnoten erbij.
- Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en bak ongeveer 45 minuten in een oven op 170 graden.
- Laat de cake afkoelen voordat je de glazuur erop doet.
- Glazuur: Mix de boter en roomkaas met een elektrische mixer op lage snelheid tot het goed vermengd is. Voeg geleidelijk de suiker toe tot een glad mengsel.
- Mix vervolgens de citroenrasp en evt nog wat vanille-essence er goed door.
- Verdeel de glazuur in een laag bovenop de cake.