Recept
« Terug naar recepten
Wortelchutney
PT105M
Wortelchutney
Een heerlijk wortelchutney recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelchutney te bereiden
1. Schraap de wortelen en snij ze in plakjes. Boen de sinaasappel schoon en snij de schil (zonder het witte vel) in flinterdunne reepjes.
2. Stoof de wortelen even in de olie. Doe er de sinaasappelschil bij. Overgiet met de azijn en laat alle vocht verdampen.
3. Doe er de suiker bij en zet alles op een laag vuurtje. Laat anderhalf uur sudderen en controleer of de chutney dik genoeg is door er een lepeltje van op een bord te gieten.
4. Laat de chutney wat afkoelen en verdeel hem over potjes. Bewaar hem in de koelkast.
2. Stoof de wortelen even in de olie. Doe er de sinaasappelschil bij. Overgiet met de azijn en laat alle vocht verdampen.
3. Doe er de suiker bij en zet alles op een laag vuurtje. Laat anderhalf uur sudderen en controleer of de chutney dik genoeg is door er een lepeltje van op een bord te gieten.
4. Laat de chutney wat afkoelen en verdeel hem over potjes. Bewaar hem in de koelkast.