Recept
« Terug naar recepten
Wortelcurry met kokos en vissaté
PT30M
Wortelcurry met kokos en vissaté
Een heerlijk wortelcurry met kokos en vissaté recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ingrid Geenen- van der Linden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
conimex
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelcurry met kokos en vissaté te bereiden
1 Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
2 Snijd de visfilet (bijv. Pangasius of roodbaars) in blokjes van 3 cm. Bestrooi ze met wat zout, peper en djahé. Besprenkel met wat olie. Rijg ze aan Conimex satéstokjes.
3 Schil de wortelen en snijd in schuine plakjes.
4 Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de wortel ca. 3 minuten.
5 Voeg de kruidenpasta en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat ca. 8 minuten pruttelen.
6 Verhit ondertussen een grillpan en rooster de saté voorzichtig in ca. 5 min rondom bruin en gaar.
7 Schep de rijst en de wortelcurry op 4 borden. Leg de vissaté erop. Bestrooi met uitjes en evt bieslook.
2 Snijd de visfilet (bijv. Pangasius of roodbaars) in blokjes van 3 cm. Bestrooi ze met wat zout, peper en djahé. Besprenkel met wat olie. Rijg ze aan Conimex satéstokjes.
3 Schil de wortelen en snijd in schuine plakjes.
4 Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de wortel ca. 3 minuten.
5 Voeg de kruidenpasta en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat ca. 8 minuten pruttelen.
6 Verhit ondertussen een grillpan en rooster de saté voorzichtig in ca. 5 min rondom bruin en gaar.
7 Schep de rijst en de wortelcurry op 4 borden. Leg de vissaté erop. Bestrooi met uitjes en evt bieslook.
Rita Licher-Hage zegt:
Groetjes Rita.