Recept
« Terug naar recepten
Wortelkaasballetjes met rode peper
PT50M
Wortelkaasballetjes met rode peper
Een heerlijk wortelkaasballetjes met rode peper recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
16 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelkaasballetjes met rode peper te bereiden
In keukenmachine brood fijn verkruimelen. Worteljulienne, rode peper en bosui toevoegen en (met pulse-knop) in 2-3 korte stoten alles goed mengen. Kaas, 1/2 deel van ei en bloem erdoor mengen. Op smaak brengen met zout. Goed door elkaar kneden tot stevig, samenhangend mengsel. Zo nodig meer bloem of ei toevoegen. Wortelmengsel tot ca. 16 kleine balletjes vormen. Balletjes door paneermeel rollen. In frituurpan olie verhitten tot 175 °C. Wortelballetjes met ca. 8 tegelijk in ca. 3 minuten goudbruin en gaar frituren. Laten uitlekken op dikke laag keukenpapier. Serveren op schaal met cocktailprikkers.
Jiggy zegt:
megool:?