Recept
« Terug naar recepten
Wortelsoep met sinaasappelsap
PT45M
Wortelsoep met sinaasappelsap
Een heerlijk wortelsoep met sinaasappelsap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelsoep met sinaasappelsap te bereiden
Verhit de olie en fruit op niet te laag vuur de groenten tot ze zacht zijn.
Giet de kippenbouillon erbij, voeg peper en zout naar smaak toe en breng de soep aan de kook.
Draai het vuur lager, zet een deksel op de pan en laat de soep ongeveer 40 min. zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Druk de groenten door een zeef of pureer ze met de helft van de bouillon
in een blender of keukenmachine.
Doe de gepureerd groenten terug in de pan.
Schil intussen een 1/2 sinaasappel zeer dun af en snijd de schil in reepjes.
Kook de reepjes in kokend water tot ze zacht zijn.
Van een 1/2 sinaasappel de schil raspen en door de soep roeren.
Voeg het sap van de sinaasappel toe en breng de soep op laag vuur tegen de kook aan.
Laat de reepjes sinaasappelschil uitlekken en gebruik ze als garnering.
Giet de kippenbouillon erbij, voeg peper en zout naar smaak toe en breng de soep aan de kook.
Draai het vuur lager, zet een deksel op de pan en laat de soep ongeveer 40 min. zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Druk de groenten door een zeef of pureer ze met de helft van de bouillon
in een blender of keukenmachine.
Doe de gepureerd groenten terug in de pan.
Schil intussen een 1/2 sinaasappel zeer dun af en snijd de schil in reepjes.
Kook de reepjes in kokend water tot ze zacht zijn.
Van een 1/2 sinaasappel de schil raspen en door de soep roeren.
Voeg het sap van de sinaasappel toe en breng de soep op laag vuur tegen de kook aan.
Laat de reepjes sinaasappelschil uitlekken en gebruik ze als garnering.