Recept
« Terug naar recepten
Worteltaartjes
PT15M
Worteltaartjes
Een heerlijk worteltaartjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Worteltaartjes te bereiden
Smelt de boter op een matige warmtebron en roer er de suiker en honing door tot het zoete goedje helemaal opgelost is. Klop de eieren er één voor één doorheen.
Meng er het bakmeel onder tot je een rijkelijk dik beslag krijgt. Schep de geprakte wortel en de grof gehakte walnoten erdoor. Giet het beslag in een ingevette vierkante bakvorm en bak het gedurende 50 minuten gaar in een oven voorverwarmd op 175 °C.
Laat de zoet geurende taart buiten de oven 15 minuten afkoelen. Roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème.
Bestrijk de taart met de limoencrème, strooi er eventueel wat mooi contrasterende limoenrasp bovenop en snijd de worteltaart in 12 stukken.
Meng er het bakmeel onder tot je een rijkelijk dik beslag krijgt. Schep de geprakte wortel en de grof gehakte walnoten erdoor. Giet het beslag in een ingevette vierkante bakvorm en bak het gedurende 50 minuten gaar in een oven voorverwarmd op 175 °C.
Laat de zoet geurende taart buiten de oven 15 minuten afkoelen. Roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème.
Bestrijk de taart met de limoencrème, strooi er eventueel wat mooi contrasterende limoenrasp bovenop en snijd de worteltaart in 12 stukken.